Vanaf 49 euro geniet u van gratis levering in België! Bestel nu

G. Bastin chocolade

Pralines uit eigen atelier en andere Antwerpse lekkernijen

Ben je een chocoladeliefhebber pur sang? Wil je nieuwe smaken ontdekken? En je helemaal laten vervoeren door lekkere en 100% ambachtelijke pralines? G. Bastin is je favoriete zoete zonde. Al 35 jaar lang creëren Raymond en Ronny Bastin een mix van klassieke en verrassende pralines voor fijnproevers.

Koop je favoriete pralines rechtstreeks in een van onze winkels in Antwerpen of Sint-Niklaas of bestel in onze webshop 
GRATIS LEVERING IN BELGIË >49€

‘Eerlijke’ chocolade van G. Bastin

Een praline of andere lekkernij van G. Bastin proeven is een moment om te koesteren. Het liefst met vrienden of geliefden. Al onze pralines en chocoladeproducten worden vervaardigd uit Callebaut-chocolade die voortkomt uit eerlijke handel. Callebaut richtte daarvoor de Cocoa Horizons Foundation op.

De liefde voor chocolade...

Chocolade is vandaag populairder dan ooit. Gek genoeg staan de ambachtelijke chocolatiers onder druk. Ze worden één voor één weggeconcurreerd door de grote ketens en supermarkten. Alleen de sterkste blijven bestaan. En daar hoort G. Bastin zeker bij. 

De huidige zaakvoerders, Raymond en Ronny Bastin, zijn al 38 jaar gepassioneerde chocolatiers. Maar de geschiedenis van de winkel en de familie Bastin gaat terug tot het begin van de twintigste eeuw. Chocolade speelt zo’n belangrijke rol in het leven van de familie Bastin dat sommige klanten zich afvragen of er bloed, dan wel chocolade door hun aderen stroomt.

Oud en nieuw, klassiek en modern

De liefde voor chocolade staat centraal in onze creaties. De klassiekers (praliné, crème au beurre, ganache, marsepein, …) vormen ook vandaag voor ons nog steeds de basis. Daarnaast experimenteren we ook graag met nieuwe smaken en kruiden (gember, kaneel, fruit, pili pili, zoute caramel, …).

Ontdek het assortiment

Onze toewijding aan een eerlijke cacaohandel

Al onze pralines en chocoladeproducten worden vervaardigd uit Callebaut-chocolade die voortkomt uit eerlijke handel. Callebaut richtte daarvoor de Cocoa Horizons Foundation op, een non-profitorganisatie onder leiding van de Zwitserse Federal Foundation Supervisory Authority. Hun missie is het levensonderhoud van de cacaoboeren en hun gemeenschappen te verbeteren door duurzame en ondernemende landbouw, verbeterde productiviteit en ontwikkeling van de gemeenschap te promoten.

Met elke aankoop bij Bastin draag ook jij bij tot een eerlijke cacaohandel. 

Wat staat er in onze etalage: Het verhaal van de Perrette